zondag 17 februari 2013

Een gezellige middag

Vanmiddag heb ik met mijn dochter van 8 jaar gezellig een paar kaarten gemaakt. Ik wilde een leuke techniek uitproberen, die ik de laatste tijd veel op het internet tegen ben gekomen. En daar was ze ook wel voor in. Dus eerst alle benodigdheden verzameld.


We hebben de zgn. chalkboard-techniek gedaan, waarbij je het effect van een schoolbord creëert.  Echt ontzettend leuk om te doen en eigenlijk heel eenvoudig. De basis is een stuk zwart cardstock, hierop hebben we met Versamark de Swallowtail gestempeld en met wit embossing poeder bewerkt. De vlinder is best groot, maar het is een prachtige stempel met veel mogelijkheden. Je kunt 'm vinden in de lente catalogus op pagina 18.


Opperste concentratie bij Thirza als ze met een witte potlood een doodle-lijntje om de kaart tekent. Daarna breng je met behulp van een Stamping Sponge  (pg. 179 van de jaarcatalogus) en ronddraaiende bewegingen wat witte inkt aan op het karton. Hierdoor lijkt het op een schoolbord, dat net is geveegd. En hieronder zie je dan het resultaat:


En welke kaart zou Thirza gemaakt hebben? 
Wie het raadt krijgt zo'n leuke kaart thuisgestuurd! 
(bij meerdere goede inzendingen wordt er geloot)

Een fijne dag vandaag.

Yvonne en Thirza

Gebruikte materialen:
Cardstock: zwart en pimprose petals
Inkt: Versamark (102283), Stazon wit (106960)
Stempel: Swallowtail Clear (129216)
Accessoires: embossingpoeder wit (109132), heattool (129055), postage stamp punch (122344)

#######################

Agenda:
2 maart - Verzamel bestelling met verloting van de Sale-a-Bration bundel!

2 opmerkingen:

Unknown zei

De bovenste! :)
Trouwens die is echt mooi!

Je@net zei

Wauw, wat een mooie kaarten! Ik weet niet wie welke kaart gemaakt heeft, hoor, dus mijn complimenten voor jullie allebei. Knap gedaan, Thirza!