zaterdag 21 september 2013

Een kerstkaart met FramelitsDe dagen worden steeds korter en dus is het de ideale tijd om de kerst stempels en inkt erbij te pakken en alvast een start te maken met de kerstkaarten. Of misschien hebben jullie de kerstkaarten al klaar? Dat kan natuurlijk ook.


Het model van deze kaart zag ik op het blog van de getalenteerde Kerry TimmsOp haar blog heeft ze enige tijd geleden een stap-voor-stap uitleg geplaatst over hoe je dit model kaart kunt maken. En deze tutorial vind je {HIER}.

In de tutorial wordt gebruik gemaakt van de Window frames Collection. Maar in feite kun je hiervoor bijna elke Framelits Collectie gebruiken. Ik gebruikte de Labels Collection. 

In de tutorial wordt uitgegaan van Cardstock op A4-formaat, die vervolgens op maat gesneden wordt. Bovendien worden de maten in inches weergegeven. Ik heb de maten omgerekend naar cm en iets aangepast, zodat je de kaart uit een half vel scrapvel (30,5 cm x 30,5 cm) kunt halen. Dan krijg je de volgende maten:

Het scrapvel snijden op het formaat 14 cm x 30,5 cm.
Vervolgens ril je op de lange kant op: 7,5 cm - 11,5 cm - 19 cm - 23 cm
De beide buitenste vouwen zijn dan dalvouwen en de tweede vouw is dan een bergvouw. Hierop leg je de grootste stans uit de framelits collectie van je keuze en je draait het geheel door de stansmachine. En dan krijg je deze supergave kaart!


De kaart heb ik verder afgewerkt met Cardstock Old Olive en het kerstpapier uit de Herfst-/ wintercatalogus Season of Style. De kerstballen komen uit de set Christmas Collectibles en zijn geponst met bijbehorende pons. Stempels en pons zijn apart verkrijgbaar. Maar ook in een bundel, je ontvangt dan korting van maar liefst 15%.

Ik vind dit kaartmodel zo leuk, dat ik er nog een paar heb gemaakt met verschillende Framelits Collections. Deze laat ik de komende dagen op mijn website langskomen.

Lijkt het je leuk om ook deze leuke kaarten te maken? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden van een stempelworkshop bij jou thuis. Heb je geen ruimte? Dan kan het natuurlijk ook bij mij thuis.

Aankomende zaterdag plaats ik weer een bestelling. Je kunt je bestelling nog doorgeven per e-mail: mail@stampinclubnederland.nl

Leuk dat je even langskwam en een fijne dag vandaag!


**************************************ACTIE IN DE MAAND SEPTEMBER: GRATIS producten uitzoeken t.w.v. 10% van het bestelbedrag (minimale bestelbedrag € 60). 

Elke zaterdag wordt een bestelling geplaatst bij Stampin' Up! 


Woensdag 23 oktober staan we op het Hobbyfestival Hoorn in Sportcentrum Vredehof
Klik op de afbeelding om de bon te downloaden

Er zijn ook spaarkaarten verkrijgbaar bij StampinClubNederland ga naar: 


2 opmerkingen:

Je@net zei

Wat een gave kaart, Yvonne, super leuk!

Unknown zei

Wat een gave kerstkaart, iets 'iets anders'. Hij is echt heel mooi!!