woensdag 1 juli 2015

Stampin' Up! Grand Vacation Madeira - deel 2

De tweede dag in Funchal-Madeira was weer heerlijk zonnig. We hadden geluk, want het was warmer dan normaal in de tijd van het jaar. Vandaag konden we zelf doen wat we leuk vonden. Er waren een aantal tours georganiseerd, waar we ons voor in konden schrijven. Wij kozen ervoor om naar de Nuns Valley te gaan.


Nuns Valley is een klein dorpje gelegen op zo'n 1100 meter hoog en te midden van machtige bergen. Onderweg waren er diverse stops, zoals hier. Waar we een mooi uitzicht hadden op Funchal.Madeira wordt niet voor niks 'Bloemeneiland' genoemd. Onderweg kwamen we de meest mooie en kleurrijke bloemen tegen.


En ook deze kleine beestjes zaten overal op en tussen de warme muren.
Daarna ging het nog verder omhoog de bergen in op weg naar Curral das Feiras oftewel Nuns Valley in 'het hart van het eiland'. Op deze foto kun je goed zien dat we gewoon uitkeken op de wolken. Een prachtig gezicht!


Het dorpje was in 1566 een toevluchtsoord voor de nonnen van het Santa Clara klooster. Zij waren op de vlucht voor de piraten, die Funchal aanvielen. Zij brachten ook de kloosterschatten mee. Het dorp ligt geïsoleerd en de inwoners leven van wat ze verbouwen. De kastanjes zijn onder andere een belangrijk product, die in de dagelijkse maaltijden worden verwerkt. Er is zelfs een jaarlijks Kastanje-festival (chestnut-fesival).


Even samen op het hoogste punt, waar je een prachtig uitzicht hebt over de vallei. Daarna nog even stilletjes verder genieten, waarbij een stukje kastanje-cake niet mocht ontbreken.


Na deze tussenstop ging de tour verder en reden we terug naar beneden om even in Nun's Valley te stoppen en rond te kijken.


En tenslotte, onderweg naar het hotel nog een laatste stop bij een klein lokaal barretje voor een proeverij van Madeira-gin.


Een fijne dag vandaag!

Yvonne

1 opmerking:

Thea zei

Wat een mooie reis Yvonne

groetjes Thea