woensdag 31 januari 2018

Techniek workshop Brusho - deel 2

In mijn vorige bericht vertelde ik over de techniek workshop Brusho, die ik vorige week gaf. Een aantal kaartjes, die we maakten liet ik al in {dit bericht} zien. En zoals beloofd vandaag de andere kaartjes.


We maakten een achtergrond met behulp van een embossingfolder en de resist-techniek. Je kunt dit doen door met een waxinelichtje over de embossing achtergrond te gaan, waardoor de wax op de hogere delen achter blijft. Daarna de brusho poeder erop gestrooid en geactiveerd met water. De Brusho hecht zich niet op de plaatsen, waar de wax is achtergebleven.

Om de achtergrond wat te verzachten heb ik er een stuk vellum op geplakt en daarop de vlinder met Dimensionals  (3D-foam) geplakt. 


De vlinder en de bloem zijn gestempeld met Versamark en bewerkt met wit embossingpoeder. Daarna zijn ze ingekleurd met verschillende kleuren brusho.
Ik heb hiervoor de afbeeldingen eerst ingekleurd met ruim water en een Aquapainter. 

Daarna heb ik verschillende kleuren Brusho op de afbeelding gestrooid. De pigmenten in het poeder worden geactiveerd en als je het aan de lucht laat drogen vloeien de kleuren in elkaar over en krijg je een verrassend verloop van kleuren.Voor de kaart hierboven is dezelfde techniek gebruikt voor de vlinder als de andere kaarten. 

Heb je vragen, wil je ook een workshop komen volgen, advies nodig of wil je een bestelling plaatsen? Neem dan gerust contact met mij op: mail@stampinclubnederland.nl

Een fijne dag  en tot stempels!

Groetjes,
Yvonne

Gebruikte materialen:

4 opmerkingen:

Je@net zei

Wauw...super mooie kaarten, Yvonne!

gerrie zei

Wat een leuke techniek is dit en fijn dat je het beschrijft, ga ik ook uitproberen als ik brusho heb aangeschaft. Hele mooie kaarten geworden Yvonne.

Sylwia von stempel einfach zei

Moooooi!
Wunderschööön liebe Yvonne! Alle drei sind einfach ganz zauberhaft. Nun folge ich dir auch ❤️
XO
Sylwia

Yvonne zei

Danke schön, liebe Silwia! LG Yvonne