dinsdag 17 maart 2015

Perpetual Birthday Calender- Embossing Resist Techniek

Afgelopen weekend had ik een gezellig stempelfeestje bij Astrid thuis. De wens was om te werken met embossingpoeder. Er zijn heel veel technieken mogelijk met embossingpoeder. Eén daarvan is de resist techniek. En daarmee maakten we onderstaande kaart.


De stempeltjes uit de stempelset Perpetual Birthday Calender zijn hiervoor heel erg geschikt. Daarmee stempelde ik een achtergrond met Versamark. Daarna clear embossingpoeder erover en even verwarmen met de heattool. Daarna heb ik met 3 kleuren inkt (Wisteria Wonder, Rose Red en Perfect Plum) en een sponsje, de achtergrond helemaal ingekleurd, waardoor de bloemen eruit springen. Daarna is de achtergrond nog wat opgevuld met dezelfde bloemenstempel en stempelinkt. De grote bloemen komen uit de set Petal Potpourri, die gestanst zijn met de bijpassende Flower Medaillion Punch.Bij dit kaartje is de basis hetzelfde. Alleen voor de achtergrond een andere stempel gekozen en uiteraard zijn de kleuren anders. Hier heb ik Melon Mambo en Daffodil Delight genomen. Lekker fel en 's zomers!
De achtergrond van dit kaartje is gemaakt met de vlinders. De grote vlinder is gestempeld op vellum met Versamark en met witte embossingpoeder verhit. 


Tenslotte, nog een schattig babykaartje. Deze zag ik tijdens het teamweekend in Jever bij collega demonstratrice Melanie Baily.
Behalve deze kaart, maakten we nog een andere kaart met embossing poeder. Volgende week kun je deze kaart op de website vinden. Wil je thuis ook aan de slag? Hieronder een lijst met gebruikte materialen.

Een fijne dag vandaag!

Yvonne

Gebruikte materialen:

1 opmerking:

Thea zei

Mooi Yvonne

Groetjes thea