maandag 15 juni 2015

In een jaar zitten altijd bijzondere momenten...


Afgelopen weekend vierden onze buren dat ze 12,5 getrouwd zijn. En ze gaven zaterdagavond bij hen thuis een feestje. Het was erg gezellig! De cadeauwens was geld. Uiteraard heb ik dat verpakt in een leuke kaart. Anders is het ook een beetje saai :-).


Het idee vond ik op Pinterest (volg je StampinClubNederland al? Er staan 1001 leuke ideeën op!). Onderaan dit bericht staan de maten voor het maken van deze kaart. 

De voor- en achterkant is beplakt met een stuk Mint Macaron Cardstock. Ik heb het bestempeld met de bloemetjes uit de set Birthday Blossoms. Ook weer zo'n leuk setje uit de nieuwe collectie van Stampin' Up! De tekststempel komt uit mijn eigen collectie en is niet van Stampin' Up! Ik deze op een stuk Whisper White cardstock gestempeld en gestanst met de nieuwe stansen Lots of Labels Framelits.


De grote bloem uit de set 'matched' met de Pansy Punch en kun je dus eenvoudig stempelen & stansen. Ik heb de bloem ingekleurd met behulp van de blenderpen en de Watermelon Wonder inktpad. Ik heb de bloem daarvoor gestempeld met Stazon inkt op Shimmery White Cardstock. Ik heb gemerkt dat dit cardstock -naast aquarelpapier- ook perfect werkt om in te kleuren met de blenderpen. Het papier gaat minder snel stuk, dan bij Whisper White Cardstock. Bovendien krijgt je afbeelding een mooie, subtiele parelmoer glans.


Binnenin de kaart een pocket voor het geld (leuk detail dat de kleuren ervan ook matchen met de Watermelon Wonder en Mint Macaron). En een strook van het Envelope Paper 2015-2017 In Color. Dat is iets minder zwaar papier, waar je gemakkelijk enveloppen van kunt maken. Maar uiteraard kan het ook voor andere doeleinde gebruikt worden ;-).

Tenslotte hieronder nog even de maten voor het maken van een geld-cadeau-kaart:
Snij een strook cardstock van 6" x 12" (15 x 30,5 cm)
Ril het stuk op 4" en 8" (10 cm en 20 cm)
De pocket wordt naar binnen gevouwen. Er moet nog een randje (ca. 1 tot 2 cm) afgesneden worden, zodat de kaart ook dicht kan. Eventueel kun je nog een half rondje ponsen.

Een fijne dag vandaag!

Yvonne

Gebruikte materialen:

1 opmerking:

Je@net zei

Erg mooi geworden, Yvonne!