dinsdag 29 januari 2019

Stampin' Up! Let it Ride - Stamparatus technieken

Hallo en gezellig dat je weer even langkomt.

Vandaag heb ik voor jullie een aantal kaarten, die we maakten tijdens de Stamparatus techniekworkshops. 

De Stamparatus is een heel handig gereedschap, die onmisbaar is voor elke stempelaar. Behalve dat je er o.a. stempel afdrukken, zoals teksten, recht mee kunt afdrukken en niet goed afgedrukte afbeeldingen kunt corrigeren, zijn er nog veel meer leuke technieken en foefjes mogelijk met dit gereedschap. 

De eerste techniek die ik liet zien was de 'Hinge-step'-techniek. 
Tijdens de eerste workshop maakten we onder meer deze kaart:


In het filmpje hieronder zie je hoe de basis van deze techniek in z'n werk gaat:


Ik gebruikte bij de eerste kaart een kleine variatie op deze basistechniek. Ik gebruikte eerst een donkere tint groen en verplaatste de plaat 2 plekjes. Daarna plaatste ik de (schoongemaakte) stempel tussen de eerder gestempelde tekst en drukte daarna af met een lichtere tint groen. Hierbij verplaatste ik de plaat ook steeds weer 2 plekjes om tussen de eerder gestempelde tekst uit te komen.

Voor de kaart hieronder beinkte ik de stempel 1x en verplaatste de plaat steeds 1 plekje. Ik beinkte de stempel tussendoor niet meer. Hierdoor wordt de afdruk steeds vager.


In de workshop van afgelopen week, liet ik dezelfde techniek zien. Maar dan op een heel andere manier. We maakten deze kaart met de stempelset Let it Ride. Deze kun je vinden in de Lente-/ zomercatalogus.


Voor deze kaart heb ik de techniek gecombineerd met de masking-techniek.
Je plaatst de stempel op de plaat, zoals in het fimpje hierboven uitgelegd. En vervolgens verplaats je na elke afdruk de plaat een stapje, zonder de stempel opnieuw te beinkten. EN je plakt de voorgaande stempelafdruk telkens af, voordat je afdrukt. 

Deze techniek is zo leuk om te doen en heel goed toe te passen met andere stempels, waarmee je beweging uit kunt drukken. Denk bijvoorbeeld aan auto's, ballonnen, een fiets noem maar op.


De paarden zijn afgedruk in Early Espresso inkt. Het eerste paard is daarna een beetje ingekleurd door met een Aquapainter over de lijnen te gaan en de kleur te verspreiden.
Ik heb als ondergrond Watercolorpaper gebruikt.

Nadat het paard droog was, heb ik de ondergrond voorzichtig gekleurd met Old Olive inkt en voor de lucht gebruikte ik Pool Party inkt.

Daarna is het geheel gestanst met de nieuwe Rectangle Stitched Framelits. De toepasselijke tekst heb ik ook gestanst met een stans uit deze Framelits set.

Uiteraard hebben we nog een aantal kaarten gemaakt met andere technieken. Deze laat ik je de volgende keer zien.

Heb je vragen?
Wil je de gebruikte materialen bestellen?
Heb je interesse om ook een Stamparatus-Workshop te volgen (bij jou thuis)?

 Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag!
Je kunt met bereiken per e-mail: mail@stampinclubnederland.nl

Tot stempels!

Yvonne
X
1 opmerking:

Thea zei

Wat een leuke techniek