maandag 6 juli 2015

Grand Vacation Madeira - deel 4

Dit is het vierde en laatste deel van ons reisje naar Madeira (daarna is het weer tijd voor iets creatiefs :-)). Omdat we de hoofdstad zelf nog niet echt bekeken hadden, besloten we dat op de laatste dag te doen. En ik heb heel veel foto's gemaakt, dus heb ik er maar even collages van gemaakt. Als je ze beter wilt bekijken, moet je even op de foto klikken.


We waren niet de enige die besloten hadden om richting centrum te gaan en dus spraken we af in de lobby van het hotel en zijn we gezellig met z'n achten gegaan. 


We wilden met de kabelbaan naar boven en liepen eerst via de overdekte markt. Heel veel kraampjes vol met groeten en fruit. Er was een aparte vis-afdeling. Daar lag ook de Black Scabbard Fish! Zoals ik al eerder in een berichtje schreef: ze zien er monsterlijk uit, maar smaken heerlijk.


Daarna via een smal straatje, waar alle voordeuren prachtig beschilderd waren. En soms behangen met de meest mooie kunstwerken.


Op Madeira zijn ze ook heel creatief. Vlak voor de ingang van de kabelbaan stonden allerlei kraampjes met handgemaakte producten (stempels moeten we de volgende keer even introduceren, die heb ik niet gezien :-)).


Daarna ging het per kabelbaan omhoog naar een hoger gelegen deel. We hadden gekozen voor een 'retourtje'. Maar het was ook mogelijk om met een soort van rieten bakje naar beneden te gaan. Dit ging via de weg, waarbij je werd geduwd en begeleid door twee heren. Dat was ook wel nodig; het ging hard!


Boven aangekomen hebben we op het terras van een pittoresk café genoten van een lekker taartje en prachtige tuinen met bloemen. Het leuke was dat we hier en daar inwoners zagen, die lekker in de schaduw een kaartje legden.


Terug via de hoofdstraat van Funchal, die helemaal versierd was met prachtige mobiles van plastic flessen, doppen en ander gerecycled materiaal. Ontzettend mooi en kleurrijk!


En dan is het reisje alweer voorbij. De dagen zijn snel voorbij gegaan. Maar wat hebben we ervan genoten! Het is bijzonder om dit mee te mogen maken, samen met 54 andere collega's uit Europa. Nieuwe contacten gelegd en oude banden zijn verstevigd. Een mooie herinnering om op terug te kijken en nog lang van na te genieten.

Een fijne dag vandaag!

Yvonne


Vandaag sta ik op de jaarmarkt in Nibbixwoud. Bij de Creabea Outdoor kun je leuke workshops bij mij volgen voor zowel volwassenen als kinderen. Kom gezellig langs!


Geen opmerkingen: